Kuuttaren chinchillat

Kuuttaren chinchillat

Kasvattajanimen takana

Kuutar on vanhan suomalaisen uskomuksen mukaan neito, joka kutoi kuussa. Kuutar oli myös rakas chinchillani, joka valitettavasti otettiin luotamme pois liian pian. Kasvattajanimeni olen valinnut tämän kauniin chinchillan nimen perusteella. Kasvattajanimeni on hyväksytty Suomen Kani- ja Jyrsijäliitto ry:ssä sekä Suomen Lemmikkichinchillat ry:ssä vuonna 2007.

Olen Laura Nieminen, chinchillaharrastaja Lempäälästä. Chinchillat ovat kuuluneet perheeseemme vuodesta 2001 lähtien ja vieneet sydämeni. Ensimmäinen chinchillani oli Nestori, joka hurmasi koko perheen nerokkuudellaan. Nykyään kasvatan pienimuotoisesti lemmikkichinchilloja. Poikasia meille tulee syntymään näillä näkymin harvakseltaan, mutta koskaanhan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Olen toiminut Suomen Lemmikkichinchillat ry:ssä (SLC) hallituksen puheenjohtajana 2006-2010, 2011 olin jäsensihteeri ja 2012 sihteeri. Olen myös SLC:n hyväksymä tuomari (sekä virallisen että pet-luokan) chinchilloille. Kotiseudullani toimii Pirkanmaan Nakertajat ry (PiNa), jonka toiminnassa olen myös mukana. Olin PiNan hallituksessa varapuheenjohtajana vuosina 2006-2009 ja 2010-2012 toimin sihteerinä. Vuodesta 2004 alkaen olen kirjoittanut PiNan jäsenlehteen chinchillapalstaa sekä olen toiminut Nakertajat-lehden päätoimittajana.

© Laura Nieminen, Lempäälä – laura at kuuttaren.net – 050 324 4263
Chinchillan silhuetti
Toisen chinchillan silhuetti